top of page

Sådan vælger du

den rigtige korrekturlæser

Korrekturlæser er ikke en beskyttet titel. Derfor kan alle, uanset uddannelse, tilbyde korrekturlæsning. Men uanset om man er certificeret korrekturlæser, cand.mag. i dansk eller bare altid har været god til grammatik, er ingen af delene nødvendigvis tilstrækkelige til at kalde sig korrekturlæser.

Ud over at være en sikker sprogbruger med et i forvejen godt kendskab til grammatik og retskrivning og det skarpe blik for detaljen kan man først med rette kalde sig korrekturlæser, når man har været gennem mange tusind timers korrekturlæsning og utallige opslag i bl.a. Retskrivningsordbogens paragraffer. En stærk interesse for at tilegne sig endnu mere viden om det danske sprog og løbende at holde sig opdateret om den sproglige udvikling er desuden et helt nødvendigt element i det sproglige arbejde.

Endelig er kontakten til Dansk Sprognævns sprogkonsulenter et uundværligt redskab for korrekturlæseren, når der opstår tvivl om mere komplicerede grammatiske og sproglige spørgsmål. Og lad det være sagt med det samme: En korrekturlæser kommer også i tvivl. Det er derfor også en af korrekturlæserens dyder at søge svar på sproglige problemer.

Derfor er Korrekturbureauet et godt valg

 

Når du vælger mig som samarbejdspartner, får du

  • en certificeret korrekturlæser med speciale i juridisk sprog

  • en samarbejdspartner med mere end 25 års erfaring fra advokatbranchen

  • en professionel medspiller med en sproglig uddannelse og den nødvendige mangeårige erfaring med korrekturlæsning

  • en dedikeret medspiller, som brænder for det sproglige arbejde og for at hjælpe dig med at gøre lige præcis din tekst helt korrekt.

bottom of page